Postignite savršen balans uz Dylana Wernera

Updated

Dylan Werner, koji održava radionice dijem svijeta o inverzijama i balansu na rukama, jedan je od najpraćenijih jogija na svijetu. Osim savršeno definiranog tijela prekrivenog tetovažama, fotografija na kojima je prikazan izvodeći različite asane u prekrasnim okuženjima, Dylan često na društvenim mrežama daje i jako dobre duhovne savjete.

Za Yoga journal i njihovog partnersku stranicu Q by Equinox, snimio je video za koji priznaje da asane koje izvodi definitivno nisu za početnike, ali niti za one koji već neko vrijeme prakticiraju jogu.

Ali ako želite jednog dana izvoditi ove zahtjevne asane, Dylan Werner odlučio je dati pet savjeta za postizanje što boljeg balansa u rukama.

Ako nemate fleksibilnost u svojim ručnim zglobovima, napetost mišića u vašoj podlaktici zapravo će vas izvući iz stoja ili balansa na rukama i neće vam dozvoliti da težinu prebacite prema naprijed. ‘Zapešća nisu dizajnirana kako bi držala cijelu težinu tijela, ali se mogu izvježbati kako bi bila snažna i fleksibilna‘ kaže Werner. On zagrijava svoja zapešća prije bilo kakvog vježbanja oko 5 minuta. Budite sigurni da istegnete zapešća prema naprijed i natrag, jednako kao i ukrug.

Kada se rade balansi na rukama, umjesto stavljanja svoje težine u petu vaše ruke, prebacite ju na metakarpofalangealni zglob (MCP) koji se nalazi u podnožju prstiju i vrhu dlana (tj. zglob između ruke i prste). ‘Kada je vaša težina prebačena u dlan ruke, ne postoji ništa što će vas zaustaviti od pada unatrag. Pomicanjem točke ravnoteže prema naprijed, imate više kontrole u vašem stoju‘, savjetuje Werner.

‘Moramo iskoristiti lopatice kao podršku rukama, osobito kad smo u stoju na rukama.’ kaže Werner.

savršen balans uz dylana wernera

Kako bi izgradili stabilnost u jezgri tijela, moramo naučiti zaključati jedan dio tijela, naprimjer jezgru, ruke ili ramena, kako bi se mogli premjestiti u naprednije poze. ‘Odličan način u praksi je uključivanje jezgre (trbuh i torzo) u svakoj joga pozi‘, ističe Werner. ‘Na kraju, uključivanje jezgre će postati prirodna stvar kada ćete raditi stoj ili balans na rukama.’

Tijekom svoje prakse pokušajte prakticirati minfulness tehniku. ‘Inverzije i balansi traže od nas da razumijemo pokret i nadvladamo svoje strahove‘, kaže Werner. ‘Svaki put kad pred sebe postavimo izazov da izvedemo inverziju ili balans na rukama, saznajemo nešto više o sebi i kako funkcioniramo u strahu ili stresnim situacijama. Svjesnost/mindfulness nam pomaže shvatiti što se događa, a strah nestaje.’

Izvor: yogajournal.com
Foto: themantra.me