Nastja Meaningful Jewellery – Nakit s posebnim značenjem

Updated

Nakon uspješnog pokretanja web shopa, Nastasja Colarić, vlasnica brenda Nastja Meaningful Jewellery, odlučila se za još jedan veliki poslovni korak – otvaranje dućana u samom srcu Zagreba. Nastja Meaningful Jewellery dućan otvoren je u Radićevoj 16, a možete ga posjetiti svakim radnim danom i subotom od 10 – 20 sati.

Priču s  izradom ovog jedinstvenog nakita, Nastasja Colarić, inače po struci inženjerka uređenja okoliša, započela je nakon rođenja sinčića. Ova 30-godišnjakinja, koja je rođena u Zagrebu, djetinjstvo provela u Beču, srednju školu završila je u Hrvatskoj i vratila se u Austriju gdje je završila fakultet i tri godine radila u jednoj velikoj austrijskoj kompaniji. Nakon rođenja sinčića, Nastasja je napravila pravi preokret u životu i karijeri – pozdravila se s Austrijom i  sa svojom se malom obitelji vratila u Hrvatsku.

Iako je dugo sanjala kako će jednog dana izrađivati nakit po svojoj mjeri i po svom guštu, nakon što je postala mama, Nastasja je promijenila način na koji gleda na mnoge stvari oko sebe i svoje osobne ciljeve. Odlučila je ostvariti svoj san i početi raditi nešto za sebe.

https://www.instagram.com/p/BfGTks6BQm0/?taken-by=nastja.jewellery

Nakit s posebnim značenjem

Nastja nakit predstavlja nakit sa značenjem koji je izrađen od prirodnih materijala kao što su 925 sterling srebro i poludrago kamenje. Svrha je bila stvoriti lijepe komade nakita koji imaju osobno značenje osobi koja ga nosi i da služi kao podsjetnik, motivacija ili nadahnuće u svakodnevnom životu. Svaka narukvica i ogrlica je harmonizirajuća kombinacija između moći poludragog kamenja i značenja kozmičkih simbola.

Nastasja se odlučila na kozmičke simbole jer su te drevne simbole koristile stare kulture uglavnom u obliku tetovaža ili amuleta zbog vjerovanja da ti simboli imaju izuzetnu snagu.

https://www.instagram.com/p/BNO0Ytwg3M8/?taken-by=nastja.jewellery

Srebrni dijelovi koji se koriste za Nastja nakit proizvode se na prekrasnom otoku Bali. Bali je poznat po Silversmithima i ima dugu tradiciju proizvodnje srebra. Nastasja radi zajedno s obitelji Silversmith i proizvodi svoje simbole i ostale srebrne dijelove dok poludrago kamenje dolazi iz različitih izvora: “Ovih dana mnogi prodavači dragog kamenja mogu se naći online. Ipak, moj omiljeni način kupnje kamena je odlazak na sajmove. Mogla bih provesti sate i sate u potrazi za novim kamenjem.

Sav nakit izrađuje sama Nastasja u svom malom uredu u Zagrebu.

Novootvoreni dućan Nastja Meaningful Jewellery u Radićevoj 16 u Zagrebu

Minimalistički uređen prostor i komadi namještaja s dalekog Balija

“Vjerovali ili ne, priča sa širenjem web shopa na pravi dućan dogodila se sasvim spontano. Ukratko, slučajno sam naišla na derutni poslovni prostor s puno potencijala i odmah sam mogla zamisliti svoj nakit u njemu. Bila je to ljubav na prvi pogled! Prostor sam uredila minimalistički i to uz pomoć majke koja se bavi uređenjem interijera. Minimalizmu smo pridružile i glomaznije komade namještaja koji su došli čak s Balija” – ispričala je Nastasja u jednom dahu.

Za minimalizam se odlučila zato što ga i inače njeguje u svakom aspektu života, pa tako i poslovnom te zato što je u prvi plan željela staviti svoj ručno rađeni nakit.

https://www.instagram.com/p/BiCPFqSldTT/?taken-by=nastja.jewellery

Što vas čeka u dućanu?

U Nastja Meaningful Jewellery dućanu čekaju vas neodoljive narukviceogrlice, chokeri i male izrađeni od poludragog kamenja. Posebnost ovog nakita jest ta što svaki komad priča vlastitu priču i ima različitu svrhu. Jedni će vas motivirati, drugi zaštititi, a treći ohrabriti… U dućanu ćete od same Nastasje i ljubaznog osoblja dobiti sve informacije koje vas zanimaju i bit će vam detaljno objašnjeno djelovanje svakog poludragog kamena, čakre i kozmičkog simbola.

https://www.instagram.com/p/Bhj1g4GlFFa/?taken-by=nastja.jewellery

Svratite li do Radićeve, nema sumnje da ćete pronaći savršeni komad i za sebe. Osim što će ukrasiti vašu ruku ili vrat, imat će pozitivno djelovanje i dublje značenje. Naravno, ukoliko ste samo u prolazu, možete ga ponijeti kući i kao savršen, trajan suvenir ili poklon iz Zagreba!