Iznenađenje za nju ili njega – Masažna pločica za njegu tijela

Updated

Posvetite vrijeme dragoj osobi te je razveselite i opustite masažom sa pločicom za njegu tijela. Ovo je idealan dar uoči Valentinova, premda bi takve lijepe geste trebali pružati puno, puno češće.

6a00e008d395a8883401bb08b1526b970d-800wi

Donosimo vam dva jednostavna recepta za izradu mirisnih masažnih pločica od shea i kakao maslaca. Shea maslac koristi se za njegu svih tipova kože, štiti kožu od isušvanja, vraća joj vlagu, djeluje protuupalno, intenzivno njeguje suhu i oštećenu kožu. Bogat je vitaminima A i E. Kakao maslac koristi se za njegu suhe kože tijela, hrani kožu i sprečava je od isušivanja, djeluje na elastičnost kože, topi se na temperaturi tijela i brzo se upija.

Sastojci za dvije pločice:

Shea maslac, kakao maslac, biljno ulje i pčelinji vosak otopiti na laganoj vatri tako da staklenu posudu sa sastojcima uronite u vodenu kupelj (lončić sa vodom). Dobro izmješati. Pričekati da se malo ohladi pa dodati eterična ulja i još jednom dobro izmješati.

Uliti smjesu u silikonske kalupe u obliku srca. Umjesto silikonskih kalupa možete upotrijebiti plastične čaše ili košarice za muffine. Kalupe stavite u hladnjak na par sati kako bi ubrzali proces hlađenja. Nakon nekoliko sati pločice lagano izvadite iz kalupa.

Kokos pločica za njegu tijela:

Biljna ulja, maslace i pčelinji vosak otopiti u vodenoj kupelji na laganoj vatri. Dobro izmješati i u malo ohlađeno dodati eterična ulja. Uliti u kalupe i ohladiti.Pločice je najbolje koristiti na vlažnoj koži nakon tuširanja. Rok trajanja im je 3-4 mjeseca na tamnom i hladnom mjestu.

Sve sastojke za izradu možete nabaviti u trgovini Kemig, Zagreb, Bauerova 5 ili preko njihovog web shopa http://kemig.kosarica.hr/

Foto: naturalbeautyworkshop.com