Fair-ly: Održiva moda počinje od poštene kape

Updated

Fair-ly je utemeljila Tina Van Langenhove, dvadesetdevetogodišnja Belgijanka koja je doselila u Pulu u ljeto 2017. Prateći supruga, brodograđevnog arhitekta, 2013. godine otišla je iz rodne Belgije i posljednjih nekoliko godina provela je u Aziji. Tamo se Tina suočila s ogromnim okolišnim i društvenim utjecajem modne industrije.

Fair-ly: održiva moda

Naime, danas je u svijetu modna industrija drugi najveći zagađivač. Odjeća je sve jeftinija, a loša kvaliteta odjevnih predmeta znači i da ih potrošači često mijenjaju za nove. Takvo ponašanje stvara pojačani pritisak na proizvođače, ali i na okoliš. U posljednjih nekoliko desetljeća, višestruko je povećana količina vode, pesticida, otrovnih kemikalija, stakleničkih plinova koja nastaje proizvodnim procesima u tekstilnoj i industriji odjeće. A ogromna brda odbačene odjeće pune naša odlagališta otpada.

Fair-lyKnits

Fair-ly je on-line platforma koju je Tina pokrenula s ciljem promicanja održivog odijevanja.

Na stranicama fair-ly.com čitateljima se nude informacije o stanju u današnjoj modnoj industriji, ali je prije svega Fair-ly je vodič za pronalazak povoljnih i održivih modnih marki i odgovornih proizvođača. I ne samo to, Tina je pokrenula ‘Fair-lyKnits’, proizvodnju zimskih kapa izrađenih od stopostotne certificirane merino vune. Vuna dolazi iz australske farme s RWS certifikatom (što je kratica za ResponsibleWool Standard, ili certifikat kojim se utvrđuje odgovoran uzgoj ovaca i proizvodnja vune). Vuna se dalje prerađuje, prede i boji u tvornici u Kini koja nosi plavu oznaku (Blue Sign za održivu proizvodnju tekstila). I konačno, kape se pletu u Poljskoj gdje je Tina osobno odabrala proizvođača i upoznala ljude kako bi se uvjerila da je cijeli proces u skladu s europskim postulatima.

Fair-ly: održiva moda počinje od poštene kape

Fair-lyKnit kape su ekstra mekane, tople i dolaze u četiri boje. Odaberite svoju i tijekom siječnja prilikom plaćanja unesite šifru “UDAHNI20” i ostvarite 20% popusta!

1% iznosa od svake prodane kape darujemo Greenpeaceu jer želimo dati svoj doprinos i pomoći im u njihovoj misiji detoksikacije tekstilne industrije. Za više informacija kliknite ovdje.

Svoje kapice s coflekom možete naručiti ovdje!