Arapski tamjanovac njeguje suhu kožu lica sklonu borama

Updated

Arapski tamjanovac (Boswellia carteri) je maleno drvo ili grm s malim bijelim ili ružičastim cvjetićima, potječe iz istočne Afrike i područja oko Crvenog mora. Ispušta uljnu ljepljivu smolu koja se skuplja ako se zareže kora. Proizvodi se parnom destilacijom smole u Somaliji, Etiopiji, Omanu i Kini a ulje se destilira u Evropi i Indiji.

eterično ulje, arapski tamjanovac

Djeluje protuupalno, umiruje, koristi se izradu preparata za njegu kože, pogotovo anti age, za njegu i obnavljanje suhe kože, za akne, ožiljke, hemoroide, bolesti dišnih puteva, astmu, bronihtis, kašalj, cistitis, bolne menstruacije, pms, pomaže kod stresa, depresije i živčane napetosti, umiruje tjeskobu, napetost i nesigurnost.

Dobro se slaže sa sa borovicom, citrusima, cedrom, lavandom, ružom i sandalom, geranijem i nije ga dobro koristiti u trudnoći.

Eterično ulje arapskog tamjanovca svojim dubokim meditativnim mirisom balansira 2. čakru (Svadhishthana), emocionalno uravnotežuje, umiruje te budi osjećaj smirenosti. Spominje se u kršćanskim spisima kao jedan od darova rođenom Isusu. Simbolizira čovjekovu povezanost s Bogom.

Uljna mješavina za suhu kožu lica sklonu borama

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Mješavinu nježno umasirajte na čisto i vlažno lice pošpricano hidrolatom hamamelisa te po želji nakon 10-tak minuta nanesite aromakremu.

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare