10 najekstremnijih asana s Instagrama iz 2016. godine

Updated

Ako ste na Instagramu, vjerojatno ste vidjeli neke od inovativnih oblika tradicionalni asana. Ovih 10 kreativnih jogija testira svoje granice i pretvara asane u umjetničku formu. Čak i ako mnogi od nas nikad neće (ili ne bi trebali) pokušati ove impresivne poze, možemo biti inspirirani važnim jogijskim principom – istraživati, igrati se i smijati kada padnemo.

@ fitqueenirene

Irena Papas ‘#werkthatshape Instagram joga izazov uzrokovao je mnoge zanimljive poze. Pappas kaže da ova asana predstavljati varijaciju Guštera i može se izvoditi sa i ili bez noge iza glave, a za početak nam mogu pomoći remen i postavljanje ručnika ispod koljena.

joga izazov

@casa_colibri

Jogina s Kostarike, Steph Gongora, na svom Instagram profilu uvijek iznenađuje s inverzijama.

teška inverzija

@thuyogi

Svakome je tradicionalan Ždral impresivan, a ova varijacija finkinje Thuy Luu sa jednom nogom iznad glave, je asana na kojoj ćemo svi morati dosta poraditi.

varijacija ždral poze

@kiarascurasl

Na Instagramu se često može vidjeti izvođenje Shiva asane, ali Kiara Scurasl je izvela još dublju i izazovniju varijaciju.  Ova poza izgleda kao miks Hanumanasane, Purvottanasane, Svarga Dvijasane i Parivrtta Surya Yantrasane.

varijacija shiva asane

@andrew7sealy

Profil Andrewa Sealya je ispunjen poticajnim i prekrasnim asanama. Za varijaciju ove Mayurasana-Eka Pada Koundinyasana, Sealya je napisao u postu ‘ravnoteža u ruci je ključna kada je u pitanju pronalaženje poravnanja, dok iskorištavamo snagu daha.’

varijacija Mayurasana-Eka Pada Koundinyasana

@ashleygalvinyoga

Kombinacija Viparite Karani, Setu Bandha Sarvangasane i Garudasane rezultiralo je ovom predivnom pozom.

instagram poze

@gemma_cheung

Gemma Cheung koristiti ovu duboku varijaciju Salamba Sirsasane za ublažavanje stresa i borbe protiv prehlade.

poza za stres

@gypsetgoddess

Caitlin Turner s osmijehom na licu izvodi ovu ekstremnu asanu koji bi trebali izvoditi samo oni najsavitljiviji.

ekstremna joga poza

@koyawebb

Koya Webb izvodi asanu koja je napredna varijacija Sirena poze.

napredna sirena

@laurasykora

Laura Kasperzak je jedna od dua iz Two Fit Moms , a inspiraciju je pronašla na profilu @fitqueenirene. Laura je rekla da ipak ovu asanu ne izvodite na betonu, poput nje, a razlozi su očiti.

two fit moms

Izvor: jogajournal.com