Zašto odabrati kvalitetnu eko i ‘zdravu’ prostirku?

Updated

Joga i ekologija su neraskidivo povezane – obje produbljuju svjesnost i osjetljivost: joga za tijelo i unutarnje jastvo, a ekologija za naš prirodni okoliš. Vježbanje na prostirci koja će desetljećima zagušivati deponij jer se ne može reciklirati (zbog otrova koji se spaljivanjem ispuštaju u atmosferu) jednostavno je neprihvatljivo.

Također, ono što je bitno za svakog jogija je briga za svoje zdravlje. Joga nas uči da se za svoje tijelo brinemo, ne samo prakticirajući jogu, nego i da brinemo oko hrane koju unosimo, odjeće koju nosimo. Zato je bitno i da odaberemo odgovarajuću prostirku koja je za nas ‘zdrava‘.

Što je zapravo ‘zdrava‘ prostirka? S obzirom da je koža naš najveći organ, ono što dotiče kožu, ulazi u tijelo. Toksini koje naša koža apsorbira prelaze u limfni sustav pa u krv i konačno u jetru. Kako bi što lakše odabrali prostirku koja je ekološka i dobra za vaše zdravlje, naprije morate poznavati materijal od kojeg je izrađena.

Na našem tržištu možete kupiti idealne prostirke koje zadovoljavaju ekološke uvjete i sve vaše potrebe.

Joga shop Prema Vama postoji već osam godina i opskrbljuje sve jogije u našoj regiji kvalitetnim prostirkama i ostalim joga rekvizitima različitih cijenovnih kategorija i brendova. Joga shop Prema Vama ima svoj prodajni salon u Ilici 315, u Zagrebu, gdje je moguće doći i svaku prostirku vidjeti i isprobati. Naravno za sve one koje nisu u mogućnosti doći, postoji web shop s detaljnim opisima svake prostirke te svoju prostirku možete naručiti.

Manduka matovi

Zašto odabrati kvalitetnu eko i 'zdravu' prostirku?

Jade matovi

Jade prostirke proizvedene su od prirodne gume i ne sadrže PVC ili druge sintetičke gume. Prirodna guma se skuplja, kao i javorov sirup, sa stabla, održivog i obnovljivog resursa. Prirodna guma je podatnija i udobnija od bilo koje sintetičke gume na tržištu (PVC, PER, TPE, EVA). Jade prostirke ne sadrže PVC, teške metale ili tvari koje oštećuju ozonski omotač. Sve komponente se koriste i u hrani i odobrene su od strane FDA.

Također, od prodaje ograničene serije prostirke Jade Saffron, donira se 30,00 kn organizacijama za promicanje svjesnosti o autizmu, za podršku, obrazovanje i istraživanje.

ekološke prostirke

ecoYoga Mat

ecoYoga prostirke na samom su vrhu evolucije ekoloških prostirki na svijetu. Proizvedene su od 100% prirodnog materijala – prirodne gume i jute. Ne sadrže PVC. Kad se istroše, mogu se kompostirati, jer su potpuno ekološke i biorazgradive.

Gornji dio prostirke izrađen je od jutene tkanine i otporan je na prosklizavanje. Izdržljiv i ugodan za dodir i vježbanje. Donji dio prostirke, zbog svoje strukture odlično prianja za podlogu što omogućuje stabilnost i sigurnost i kod intenzivnog vježbanja. Vježbajmo na prostirci proizvedenoj s jogom na umu iz obnovljivih izvora.

Juta na mojoj prostirci nije savršena. Je li to greška?

Tkanje jute izabrano za dizajn prostirki je vrlo opušteno i mekano. Takvom tkanju svojstvene su slučajne anomalije, koje daju posebnu osobnost ecoYoga prostirkama.

Dhanur Jute Eco mat

Dhanur eco – friendly prostirka proizvedena je kombinacijom jutenih vlakana i patentiranog PER-a koji ne sadrži otrovne phthalate, dioksine i furane, phenal ili teške metale. Način proizvodnje je ekološki – sigurniji i bolji za djelatnike i okoliš.

Dhanur je ekološka prostirka prepoznatljivog izgleda, dobro prianja za podlogu, udobna je, pruža osjećaj sigurnosti tijekom vježbanja, pogodna je za sve stilove joge i biorazgradiva je.

prAna matovi

prAana je najnoviji brend koji možete kupiti u joga shopu Prema Vama. prAna nudi dvije kategorije prostirki:

Iskoristite priliku i naručite svoju eko ‘zdravu’ prostirku jer joga shop Prema Vama nudi proljetni popust od 15%. Popust se odnosi na gotovinsko plaćanje i na uplate na račun i traje do 15. travnja 2017.godine.

joga shop prema vama