Ratni veteran kojem je joga promijenila život

Postoje mnogi fascinantni jogiji u svijetu, ali Dan Nevins je prava inspiracija. 43-trogodišnji ratni veteran izgubio je obje noge nakon komplikacija zbog ozljeda dobivenih tijekom rata u Iraku. Nakon što je ispod njegovog vojnog vozila eksplodirala bomba, Dan Nevins zadobio je teške ozljede glave, jednu nogu je izgubio odmah, a druga mu je amputirana nakon trideset operacija.

Nije dozvolio da ga invaliditet spiječi u osvajanju Kilimandžara, vožnji bicikla i igranju golfa, ali joga je ta koja je najviše pomogla Nevinsu da se suoči sa emocionalnim stresom i depresijom s kojima se borio nakon dolaska iz rata.

Joga instruktor i motivacijski govornik

Priznao je da mu je trebalo vremena da se ‘navuče‘ na jogu. Ispočetka se ova drevna disciplina nikako nije uklapala u njegov život s obzirom da je obožavao meso i posjedovao mnogo oružja. Također, joga je Nevinsu zbog proteza bila teška i bolna za izvođenje, ali nakon što mu je prestalo biti neugodno vježbati bez proteza pred ljudima, zaljubio se u nju. Sada je poznati instruktor joge i motivacijski govornik koji želi svima pokazati da je joga zaista odlična za svakoga, posebice za ratne veterane koji se bore sa stresom. Ističe da za njega biti instruktor joge nije posao jer mu je joga spasila život.

U nastavku pogledajte nadahnjujuće fotografije i pratite Dana Nevinsa na njegovom Instagram profilu.

ratni veteran joga

joga ratni veteran

veteran joga

ratni veteran joga

ratni veteran joga

nevins joga

ratni veteran