Pobijedite mitesere uz pomoć ove jednostavne maske za lice

Updated

Miteseri – noćna mora svježe i sjajne kože! Ružni i ponekad vrlo bolni, mogu biti uzrokovani bilo čime, počevši od prehrane, načina života pa sve do genetike i hormonskog disbalansa čineći ih tako vrlo zahtjevnim za liječenje. S godinama ovaj problem zna postati još kompliciraniji jer su mnogi proizvodi za kožu grubi i dodatno je isušuju. Kada miteserima dodamo starenje i pojavu bora, čini se kako rješenja nema.

Osjećate li da ste prestari za pojavu adolescentskih mitesera? Razmislite opet. Statistika pokazuje kako čak 50% žena ima problema s nekom vrstom akni ili mitesera za vrijeme svog odraslog života. Dokazano je kako će upotreba i korištenje krivih proizvoda nastalu situaciju samo pogoršati i učiniti je još gorom.

Pobijedite mitesere uz pomoć ove jednostavne maske za lice

Sve su žene više ili manje sklone pojavi mitesera ali je dokazano kako one koje nanose dosta šminke i koje pravilno ne očiste svoje lice prije spavanja, ipak imaju ozbiljnije probleme. Jedino će ustrajnim čišćenjem kože lica navečer i ujutro te korištenjemretinoida (derivati vitamina A) smanjiti pojavu novih mitesera.’ – izjavila je Jill Javahery, dr. med., spec. dermatologije.

Ipak, miteseri su poprilično naporni zato što su vidljivi. Najčešće se vide kada se približimo ogledalu, ali su zapravo uvijek tu, naše lice nikada nije savršeno čisto. Gotovo da ne postoji osoba koja ih ne želi ukloniti, koja ne želi da zauvijek nestanu.

Prije nego što uspijete u tom naumu, pročitajte nešto više o tim crnim napastima.

Što su miteseri?

Miteseri su sitna ispupčenja na koži koja nastaju zbog začepljenja folikula dlaka. Nazivaju se miteserima ili ‘crnim točkama’ zato što im je površina tamna ili crna. Poznati su kao blaži oblik akni i najčešće se stvaraju na licu, ali se također mogu pojaviti na leđima, prsima, vratu, rukama i ramenima.

Osim mitesera, mnoge žene imaju problema s proširenim porama koje se najefikasnije uklanjaju frakcijskim laserom. Ako si ne možete priuštiti skupi tretman čišćenja kože – ne očajavajte. Poznato je kako priroda ima odgovor na sve. Ova maska od samo dva sastojka vaše će pore dubinski očistiti tako što će na površinu izvući svu nečistoću i time olakšati proces ekstrakcije mitesera.

Maska za uklanjanje mitesera koju možete napraviti kod kuće

Potrebni sastojci:

Priprema:

Izvor: KaylavJacobs za mindbodygreen.com
Foto: www.brit.co