Pletenje – joga za vaš mozak

Updated

Pletenje i joga su dvije drevne prakse koje se međusobno nadopunjuju. Odnos je lako razumijeti. Ponavljajuće kretnje tijekom pletenja mogu pletilju dovesti u meditativno stanje. Ruke zauzete, glava oslobođena od nepotrebnih misli, svijest je u stabilnom stanju ravnoteže. Također, pletenje i joga su dvije srodne prakse jer obje zahtijevaju koncentraciju i fokus.

pletenje joga

Pletenje – misaona praksa meditacije i koncentracije, hobi koji zaokuplja milijune žena širom svijeta. Neurologija je priznala pletenje novom jogom, toliko je snažan utjecaj ovog posla na zaljubljenike u njega. Joga za mozak – zvuči vrlo impresivno.

Tijekom jedne studije, u kojoj je sudjelovalo više od 4000 pletilja iz cijelog svijeta, dokazano je da se tijekom pletenja, vrlo često javlja stanje sreće. Relaksacija, otklanjanje stresa, samorealizacija, postaju dostupni ljudima koje se bave ovim hobijem.

Ako pletete barem 3 puta tjedno, vaša razina anksioznosti i stresa se značajno smanjuje. To nevjerojatno djeluje na emocionalnu sferu, smiruje je, i doprinosi dugoočekivanom osjećaju ravnoteže. Također, osjetit ćete pozitivne promjene u različitim područjima života:

Potpuna predanost koju daje pletenje, ne može se usporediti ni sa čim što pružaju ostali hobiji. Mnogi znanstvenici vjeruju da pletenje pomaže ženama u starijoj dobi da ostanu prisebne i produže život.

Depresija i anksioznost mogu se pobijediti uz pomoć pletenja, a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih uznemirenja. Za početak možete pokušati isplesti joga čarapice.

pletenje i joga

Izvor: uspesnazena.comatma.hr