Ovih pet jutarnjih mantri promijenit će vam dan

Updated

Naši mozgovi su poput prekidača. Kada smo “ugašeni” ne vidimo mnogo… Ali kada smo “upaljeni” vidimo sve: pozitivnost, mogućnosti, potencijal i perspektivu. Svako toliko potreban nam je alat koji nam pomaže upregnuti moć “upaljenog” za bolji fokus i povećanje unutarnje povezanosti.

Mantre – u dodatku s meditacijom i svjesnim disanjem – su načini za internalizaciju i upregnuće pozitivne svijesti – svoje prave prirode!

pet jutarnjih mantri

Mantra je riječ ili zvuk koji služi za pjevanje ili tiho ponavljanje kako bi povećali koncentraciju u meditaciji. Mantre su pozitivne točke koncentracije koje nam dopuštaju potpunu prisutnost, utišavajući buku u našim životima.

Koristeći mantre ujutro dajemo ton viđenju i reagiranju na svijet kroz dan. Jutarnje mantre postavljaju pozitivne namjere tamo gdje su potrebni fokus i energija, podupirući vas u održavanju misli. Mantre su također odličan alat za prakticiranje meditacije, pogotovo za početnike.

Ovih 5 mantri “upalit” će vašu svijest i ispuniti dan pozitivnošću.

  1. Ja postojim

Ponavljate “ja postojim” za vrijeme jutarnje meditacije kako biste si pomogli upregnuti sposobnost za identifikaciju svojeg postojanja. Ova mantra idealna je za rast samosvijesti i samopoštovanja. Također je odličan podsjetnik na općenitu međupovezanost.

Mantrajući si “ja postojim”, aktivirate svijest o svojem sadašnjem trenutku i o tome tko ste uistinu. Koristite ovu mantru kada se osjećate poraženim, podcijenjenim, ili kada vam je potreban podsjetnik kako smo svi povezani.

  1. Ja sam snažan/snažna

Ponavljanjem “ja sam snažan”, definirate svoju sposobnost kontroliranju svake situacije. Prepoznajete da ste u kontroli svoje realnosti, i sposobni ste uvidjeti kako su vaši darovi i mogućnosti gorivo za unutarnju snagu. Apsolutna sreća nalazi se u vašoj snazi pri odabiru pozitivnosti.

Uočite kako se osjećate tokom spomenute mantre. Ponavljajući je pokušajte predvidjeti načine na koje ste snažni. Koristite ju prije važnog sastanka, razgovora za posao, prezentacije ili ispita. Ovo je savršena mantra kada trebate posegnuti za svojom snagom, moći i samopouzdanjem.

  1. Ja volim

Ovo je odlična mantra za započeti dan ili koristiti tokom cijelog dana. “Ja volim” je mantra koja aktivira vašu srčanu čakru. Svaki puta kada izdahnete, osvijestite svoj srčani centar i zamislite kako unosite smaragdno zeleno svijetlo (boja koja se povezuje sa srčanom čakrom).

Koristite ovu mantru ako se osjećate loše, nevoljeno, usamljeno ili uplašeno. Savršeno je za trenutke kada trebate gajiti više ljubavi – za sebe ili za ljude u svojem životu.

Pročitajte članak: 3 ljubavne mantre za otvaranje srca

  1. OM

OM, Om ili AUM je najuniverzalnija mantra. Kada ponavljate “Om” stvarate snažan zvuk i vibraciju. Drevni mudraci identificirali su “Om” kao  bazični zvuk, predstavljajući beskonačnu univerzalnu svijest. Bili su sposobni (baš kao i vi) čuti subtilne vibracije proizvedene od strane svega iz prirode – vjetra, grmljavine, vode,  i prepoznavajući da su ti zvukovi ispoljenje duha u materiju.

Pokušajte mantrati “Om” ujutro prije ustajanja iz kreveta, prije i poslije svojih joga treninga, ili kada se osjećate klaustrofobično, isključeno, u potrazi za mirom i uzemljenjem.

  1. Ja jesam

Mantrajući “Ja jesam” priznajete svoju božanstvenost. Ja jesam povezuje vas sa vašom biti, svojim istinskim Ja, kao i sa svim ostalim stvorenjima. Unutar svakoga od nas je sve, i sve je izraženo kroz nas. Neka vas radost postojanja ispuni od glave do pete. Pokušajte “Ja jesam” odmah kada se probudite kako biste unijeli harmoniju u svoj život i svijet oko vas.

Mantrajte za meditaciju i postavite pozitivne namjere za predivan dan.

Ponavljanje jutarnjih mantri je lagan, no snažan način kako biste izazvali pozitivnost i postavili temeljne namjere za predivan dan pred vama. Imate moć kontrolirati svoje misli i stvarati svoju stvarnost. Osposobite sebe i svoj dan odabirući mantre koje se usklađuju vašim potrebama i namjerama. Primijetiti ćete pozitivnu promjenu u svojem raspoloženju, stanju uma, kao i cijelom danu.

Pripremila: Monika Hranj
Izvor: yogiapproved.com
Foto: pixabay.com