Možemo li gubiti kilograme prakticirajući jogu?

Updated

Joga povećava snagu i fleksibilnost i smanjuje stres, a također nam pomaže da se osjećamo bolje i značajno pridonosi našem blagostanju. Često postavljano pitanje jest pomaže li joga u gubljenju kilograma. Odgovor je DA, joga zaista pomaže pri sagorijevanju kalorija.

Možemo li gubiti kilograme prakticirajući jogu?

Po mišljenju brojnih stručnjaka, Vinyasa Yoga je najbolja kod gubljenja kilograma jer uključuje razne vježbe, položaje tijela i slijedove asana, ali najznačajnije je to što u Vinyasi nema pauza između asana. Nakon svake prakse osjetit ćete koliko su zapravo položaji zahtjevni i teški.

Kao i kod svih ostalih vrsta joge, i ovdje je disanje jako bitno jer povećava i ubrzava otkucaje srca tijekom cijele prakse.

Prije nego što se upustite u praksu Vinyase, ispitajte svoju fleksibilnost, te ako ste početnik, prvo malo poradite na fleksibilnosti i snazi tijela.

Osim toga, sve jogijske vježbe imaju povoljan učinak na gubljenje kilograma. Dobre su za vaš metabolizam i osnažuju tijelo.

Također, joga podiže samosvijest i pomaže vam da bolje upoznate svoje tijelo, kao i njegove funkcije, npr. probavu. To će vam podići svijest o hrani koju konzumirate i potaknuti vas da eventualno promijenite prehranu i tako poboljšate probavu. Joga vas potiče na zdrav i miran život što indirektno utječe na vaše zdravlje. Zato je odgovor na pitanje ‘mogu li izgubiti kilograme prakticirajući jogu‘ DA. Joga je učinkovita i pomaže kod održavanja tjelesne težine.

Izvor: yogaisoneness.com
Foto: everup.com