Jogom do još jačeg orgazma!

Updated

Joga se može pohvaliti mnogim holističkim prednostima, a tom dugom popisu može se dodati još jedna stvar: jači orgazmi. 

Samopouzdanje u svoje tijelo

Ljudi koji prakticiraju jogu općenito su sigurniji u svoja tijela (i to s pravom)! Osjećaj snažnog i definiranog tijela može učiniti čuda za  držanje tijela i stav. Osim toga, kada se naviknete usredotočiti na svoje tijelo kroz vježbanje joge, lakše ćete pratiti suptilne signale koji vas vode do orgazma.

Bilo koji stil joge može pomoći u povećanju samopouzdanja na način da zavolimo sebe, a mnogi predlažu vježbanje joge bez odjeće – golu jogu. Što više vremena provodite goli, to ćete se osjećati udobnnije u svojoj koži. Što se tiče asana, najviše povjerenja će vam izgraditi Bakasana (položaj Vrane), ili dok snažno i visoko stojite u Ratniku II (Virabradasana).

Mindfulness/Svjesnost

Često previše razmišljamo tijekom seksa pitajući se kako izgledamo, kako zvučimo, koliko se rano moramo probuditi, i druge zlovoljne misli koje nas izvlače iz sadašnjeg trenutka. Dok naša koncentracija treba biti u sadašnjem trenutku, ona često neizbježno prelazi na druge misli u našem umu.

Joga nas podučava da svoju svjesnost prebacimo iz naših misli na naše tijelo kroz tehnike disanja i kontempliranja. Usporeni, fokusirani pokreti nas potiču da obratimo pažnju na svaki dio tijela i mišićnu skupinu, uključujući mišiće koji se koriste za kontrakciju, odnosno mišiće koji nas dovode do orgazma.

Sjetite se da mindfulness nije praksa pražnjenja uma, već način usredotočivanja. Postati svjesniji svojih osjetila i načina na koje naše tijelo reagira na stimulaciju je ključ za postizanje dugotrajnijih, intenzivnijih orgazama.

joga može pomoći da imate jače orgazme

Fleksibilnost

Asane uključuju istraživanje različitih položaja tijela, povećavajući raspon pokreta i sposobnost tijela da se podupire tijekom teških položaja. Iako je sama po sebi hvalevrijedna, fleksibilnost legitimno igra veliku ulogu u seksualnom zadovoljstvu.

Biti u stanju pronaći nove i udobne položaje tijekom seksa ne samo da začini stvari, negi i fizički omogućava bolju stimulaciju ključnih mjesta.

Asane koje uključuju pretklone poput Bhekasana (položaj žabe)  ili Psa prema dolje ili špage opuštaju bokove i omogućuju širu rotaciju nogu. I, kao i kod svake tjelesne aktivnosti, istezanje prije “velikog događaja” pomaže u raspirivanju strasti i pripremi tijela za veći intenzitet.

Snažna zdjelica

Tijekom sata joge mnogi od nas su čuli za Kegelove vježbe kojima se jačaju mišići dna zdjelice.

Oslabljena ili olabavljena zdjelica uobičajena je za žene koje su prošle trudnoću, a uska zdjelica može se diganosticirati kod onih žena koje dugo leže ili imaju tendenciju opustiti tijelo kad stoje. Iako “uska” može zvučati kao dobra stvar, to je zapravo štetno na ovom području tijela.

Kad je zdjelica ukočena, krv teško dolazi do ovdje smještenih krvnih žila. Osnovna ideja Kegelovih vježbi je kontrakcija mišića zdjelice kako bi se povećao protok krvi u tom području, što rezultira povećanim zadovoljstvom i jačim orgazmom.

Položaji poput Virabradasane, Trikonasane ili Urdhva Dhanurasane (most) su najbolje asane za početak. Naprednije asane poput Eka Pada Setu Bandha Sarvangasane (most sa jednom nogom u zraku) ili Trivikramasane (stajaći balans sa jednom nogom iza glave) su također odlične za jačanje zdjelice i povećanje opće fleksibilnosti. Svaki položaj koji jača mišiće stražnjice i zadnje lože je odličan za podupiranje mišića zdjelice.

Joga je jednako kao i seks, osim fizičke vježbe i vježba uma. Kada naučimo doslovno i figurativno pronaći ravnotežu u svom životu, povezati se s našim tijelima na dubokoj razini i osjećati se ugodno u vlastitoj koži, doći će i do jačih i dubljih orgazama.

Izvor: doyouyoga.com
Foto: unsplash. com