Prekrasna jogina iz Zadra spojila fotografiju i jogu i osvojila Instagram

Updated

27 – godišnja Zadranka Danica prije desetak godina upoznala se s jogom, tehnikama disanja i meditacijom u joga kampu za mlade.  Međutim, nije se baš ‘pronašla’ u jogi u tom životnom razdoblju. Svoju ponovno ‘oživljenu’ ljubav prema jogi otkrila je prije otprilike četiri godine kad je i započela sa svakodnevnim prakticiranjem joge kod kuće. (Prije bavljanje jogom plesala je u djetinjstvu balet, kasnije suvremeni ples.) U početku se bazirala na građenje fleksibilnosti i snage pomoću asana i pranayame. Njene sekvence su se sastojale od Pozdrava suncu A i B i na to je polagano nadograđivala vlastitu praksu u skladu s mogućnostima tijela. Polagano je joga postala puno više od izvođenja asana i tjelovježbe.

https://www.instagram.com/p/Bf1MKFChNHc/?hl=en&taken-by=abanna_yoga_art

Mislim da je neizbježan učinak prakticiranja joge na organizam i percepciju svijeta oko sebe. Ono što joga uči, između ostalog, jest da ne možemo kontrolirati akcije drugih, ali možemo kontrolirati svoje emocije i vlastiti odnos spram svijeta i na taj način mijenjati (svoj) svijet, makar na mikro razini. Cjelokupna filozofija joge nudi alate koji nam pomažu u promatranju vlastitog toka misli, u postizanju fizičke, psihičke i duhovne ravnoteže. Joga nas uči strpljenju i mirnoći uma kao i važnosti konzistentnog rada na sebi.” – kaže Danica.

https://www.instagram.com/p/Ba7F24IAHSk/?hl=en&taken-by=abanna_yoga_art

Instagram profil pod nazivom abanna_yoga_art  koji broji preko 148 tisuća pratioca kreirala je prije dvije godine s ciljem da podijeli svoju ljubav prema fotografiji, točnije autoportetima i načinima ekspresije emocija putem tijela kao medija. Preko Instagrama počela je sudjelovati u raznim online joga izazovima, pratiti mnogo inspirativnih jogija te je tako počela sve više objavljivati fotografije asana i uključivati se u ‘joga svijet’ društvenih mreža.

https://www.instagram.com/p/BO-FcaHFQFb/?hl=en&taken-by=abanna_yoga_art

Iako joj je teško odabrati samo par osoba koje su joj svakodnevna inspiracija, ipak je istaknula Kino MacGregor.
“U samim početcima mnogo sam naučila i dalje učim iz njenih predavanja o filozofiji joge, samim satovima joge i cjelokupnoj filozofiji življenja.”

https://www.instagram.com/p/BLN2LWOFQ4p/?hl=en&taken-by=abanna_yoga_art

A što se tiče najdraže asane, Danica  kaže da nema najdražu asanu. Svaka asana za nju ima svoje čari i svaka je neizostavan dio cjeline.

“Ne mogu reći da preferiram balansirajuće poze jer isto tako preferiram i restorativne poze i pasivna istezanja. Volim asane koje kombiniraju fleksibilnost i balans; na moju sreću takvih je mnogo u jogi :)”

https://www.instagram.com/p/Bgl7qw0h8j0/?hl=en&taken-by=abanna_yoga_art

Danicu možete pratiti na njenom Instagram profilu @abanna_yoga_art i uživati u njenim inspirativnim fotografijama i videima.