Joga nije samo za mršavice: Upoznajte Danu Falsetti

Updated

Plus size jogina, Dana Falsetti, cijeli život borila se s viškom kilograma. Prejedanje i depresija dovele su je do težine od 136 kilograma. Cijeli život smatrala je da je njena kilaža odgovorna za svo nezadovoljstvo koje je osjećala u životu. Kada je uspjela izgubiti 30 kilograma i dalje se osjećala jadno i nesretno te je shvatila da kilogrami nisu razlog njenog nezadovoljstva.

Dana Falsetti

Nakon svih tih izgubljenih kilograma i dalje sam se osjećala jadno. I dalje sam to bila ja, tužna, osjećala se nedostojno, izgubljeno i zbunjeno. Odlučila sam isprobati jogu jer je to bilo nešto novo što sam htjela isprobati u vrijeme kad sam htjela odustati od svega…

Dana je priznala da, kada je prvi puta počela vježbati jogu, sumnjala da će zbog svoje težine, moći izvesti sve položaje, pogotovo one napredne poput sirshasane (stoja na glavi).

Ta poza se za mene činila daleko, daleki san dostojan nekog drugog’, rekla je. ‘Bilo sam sigurna da sam previše teška kako bi sebe držala naopako. Bila sam zarobljena u jako lošem ciklusu negativnog razmišljanja o sebi, ali sam odlučila ne odustajati od prakse jer se jednostavno nisam željela zaustaviti, a onda su se stvari počele mijenjati.

joga nije samo za mršavice

Dana tvrdi da je njezina posvećenost jogi ono što je na kraju promijenilo njeno razmišljanje. Njen osvježavajući stav o jogi; da oni koji je prakticiraju ne moraju biti mršavi pa čak niti snažni, osigurao joj je preko 230 tisuća pratitelja na Instagramu i mogućnost da putuje svijetom i ohrabruje i nadahnjuje žene svih oblika, veličina i razine umijeća.

plus size jogi

body positive yogi

joga za debeleDana Falsetti