Joga u morskim dubinama s Amy Ippoliti

Updated

Još kao djevojčica, Amy Ippoliti je bila osvještena po pitanju ekologije, prava životinja i njihovog prirodnog staništa, očuvanju mora te podržavala tvrtke koje su djelovale prema tim idealima.

Nakon srednje škole, Amy je otputovala u Washington na konferenciju o zaštiti okoliša gdje je upoznala pokojnog River Phoenixa i njegovu obitelj. Tijekom praznika s koledža kada je putovala  s obitelji Phoenix i prijateljima diljem SAD-a, njena predanost Zemlji, zdravom načinu života i borbi za prava životinja je rasla.

amy ippoliti joga

Amy je entuzijastična zagovornica održivog uzgoja i učinkovitog smanjenja emisije ugljika donošenjem informiranih odluka o tome što jedemo i što kupujemo. Članica je mnogih organizacija i inicijativa koje podržava mjesečnim i godišnjim donacijama.

joga pod vodom

Godine 2013. Amy je krenula na putovanje s partnerom Taro Smithom i vježbala pod vodom kako bi inspirirala i podigla svijest o zaštiti morske vode. Njen put rezultirao je fascinantnim i prekrasnim fotografijama na kojima vježba jogu s morskim životinjama poput kitova, divovskih raža, kitopsina i dupina. Ove nevjerojatne slike izazivaju divljenje prema tih velikim i dobroćudnim morskim životinjama i apeliraju na njihovu zaštitu.

Joga u morskim dubinama s Amy Ippoliti

Joga i eko izazov

Svake godine, Amy poziva na mjesec dana dug, ekološki izazov. Ideja je da razvijete zelenu naviku i nastavite s njom i nakon tog mjesečnog izazova. Prošli izazovi uključivali su isključivanje aparata nakon upotrebe, nošenje platnenih vrećica umjesto plastičnih, zamjenu kupovanja u velikim trgovačkim lancima za kupovinu kod malih lokalnih poljprivrednika.

joga u moru

O fotografu: Taro Smith je fotograf, umjetnik, znanstvenik, sportaš, jogi i konzervator. Taro je dobio svoj prvi podvodni fotoaparat, Nikonos V, u dobi od 14 godina. Fotoaparat je predstavljao alat koji bi mogao uhvatiti i predočiti njegove interese i još uvijek je u njegovom posjedu. Njegov početni fotografski interes bio je putovati svijetom i uhvatiti ljudske subjekte uz život na moru. Kasnije je svoje podvodne vještine pretvorio u snimanje izraza ljudskog pokreta. Svoje fotografske interese rotira od umjetnosti do konzervacije do fotoreporterstva i poznat je po svojoj posvećenosti detaljima.

taro smith fotograf

joga s dupinima

joga sa svrhom očuvanja okoliša

Izvor: amyippoliti.com