Joga i kickboxing – spoj yina i yanga

Updated

Osim klasičnih satova joge, u posljednjih nekoliko godina ta drevna disciplina se pokazala odličnom u kombinaciji sa mnogim drugim fizičkim aktivnostima. Pa tako uz yogilates koji je kombinacija joge i pilatesa ili ‘voge’, gdje se joga kombinira sa plesom od sada je sve popularnija kombinacija joge i kickboxinga.

ashtanga pula, kickboxing

Naizgled, nespojiva kombinacija pokazuje se se sve više atraktivnom i učinkovitom baš za one kojima unutar prakse joge nedostaje intenzivan interval vježbi koje potiču znojenje ili one kojima tijekom kardio treninga nedostaje pravilno istezanje i opuštanje koje  se dobiva jogom.

Ova neobična kombinacija zapravo je spoj yina i yanga jer od visokoinntenzivnog treninga poput kickboxinga jačaju se mišići i skidaju kilogrami a joga je tu da na kraju mišiće opusti, istegne i polazniku pruži taj unutarnji mir i blagostanje koje često osjetimo nakon sata joge.

U Ashtanga Yoga Pula studiju koji se nalazi na adresi Industrijska 4 možete od nedavno isprobati satove kickboxinga i joge, koje će voditi Goran Ivanovski, dugogodišnji praktičar oba stila. Satovi će se održavati ponedjeljkom i srijedom od 19 sati, a svoj dolazak možete potvrditi na 099 636 7266.