Eterično ulje limuna balansira Ajna čakru i poboljšava fokus

Updated

Limun, usplođe (Citrus limon) je nisko zimzeleno drvo koje naraste do visine 5 metara, cvjeta bijelim mirisnim cvjetovima. Potječe iz Azije a uzgaja se širom svijeta. Najveći proizvođači eteričnog ulja su Italija, Cipar, Izrael i Kalifornija. Eterično ulje se dobiva hladnim prešanjem kore ploda.

limun, eterično ulje

Limun je antiseptik, pomaže kod dišnih infekcija, cirkulacije, za njegu masne kože i akni, upale grla, bronhitisa, gripe, prehlade, proširenih vena i lomljivih kapilara, snižava krvni tlak, poboljšava probavu.

Balansira 6. čakru (Ajna), pomaže nam da budemo objektivni, poboljšava koncentraciju i fokus, razbistruje um i popravlja raspoloženje.

Vrlo je ugodnog mirisa i dobro se slaže sa beznoinom, njemačkom kamilicom, geranijem, đumbirom, borovicom, lavandom, sandalom i ylang ylangom.

Uljna mješavina za kapilare

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Mješavina se nanosi na zahvaćeno područje u tankom sloju 2-3 puta na dan.
Bitno je napomenuti da je eterično ulje limuna fototoksično, pa se ne smije nanositi na kožu barem 8 sati prije izlaganja suncu. Uljna mješavina nije za trudnice i dojilje.

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare