Eterično ulje grejpa djeluje antibakterijsko i antivirusno

Updated

Grejp (Citrus x paradisi) je drvo sjajnih listova koje može narasti i do 10 metara visine. Potječe iz azijskog tropskog područja, a uzgaja se širom svijeta. Većina eteričnog ulja ulja proizvodi se hladnim prešanjem svježe kore ploda u Kaliforniji.

aromaterapija

Djeluje antiseptično, antibakterijsko, diuretično, pomaže kod problema sa probavom, prehlade i gripe, celulita, stresa, glabovolje, depresije i živčane iscrpljenosti. Eteričično ulje grejpa je fototoksično i ne treba ga nanositi na kožu 24 sata prije izlaganja suncu, no njegove dobrobiti ljeti možete osjetiti koristeći ga u difuzeru i aroma lampicama. Zbog antibakterijskog i antivirusnog djelovanje te ugodnog mirisa može se koristitit za dezinfekciju prostora.

Dobro se slaže sa bergamotom, kamilicom, arapskim tamjanovcem, borovicom, geranijem, lavandom, palmarosom, limetom, pačulijem, ružom i ylang ylangom.

Eterično ulje grejpa balansira 3. čakru, podiže nisko samopouzdanje, poboljšava raspoloženje i bistri um.

Uljna mješavina protiv celulita

U bočicu od tamnog stakla nakapajte eterična ulja i dolijte do vrha biljna ulja, zatvorite i dobro protresite bočicu. Uljna mješavinu za masažu nije za trudnice i dojilje.

Izvor: Stribor Marković, Chrissie WIldwood, Joanna Hoare
Foto: Pixabay