Black metal joga

Updated

U Americi je joga odavno postala mainstream, a potražnja za što raznolikijim satovima joge je porasla. Pa tako možete vježbati Drake jogu ili hipstersku New Age Yogu. Nas je zaintrigirala, ali i oduševila Black Metal joga koja možda zvuči smiješno i nelogično jer bit joge je opuštajuća, mirna i tiha glazba, a ne ona za koju mi smatramo da probija bubnjiće.

black metal joga

Jedna od pokretačica Black metal joge je instruktorica Kimee Massie koja je uspjela uklopiti heavy metal u svoju praksu. Posljednjih nekoliko godina održava satove joge puštajući soundtrackove bendova poput Sunn O))), Earth i Wolves in the Throne Room. Black metal jogu počela je držati u stražnjoj prostoriji jedne tiskare u listopadu 2012. godine, a na proljeće je okupila popriličan broj zaljubljenika u njenu jedinstvenu praksu koja se fokusira na stvaranje jednog posebnog meditativnog prostora.

Nakon toga je zajedno sa svojim mužem Scottom i nekolicinom zaljubljenika u metal glazbu koji se nazivaju BLACK YO)))GA Meditation Ensemble , izdala video BLACK YO)))GA: Asanas Ritual, Vol. 1 ‘vinyasa style joga set koji sadrži drone, noise, stoner metal, ambient, industrial, space doom i ostalu tradicionalnu glazbu za meditaciju.’

‘Držala sam jogu u regularnim studijima i teretanama nekoliko godina i trebalo mi je nešto što ću puštati na svojim satovima joge, a što odgovara mojoj osobnosti (moja zbirka ploča sastoji se uglavnom od  Babes in Toyland i Sepulture). Nije se radilo toliko o tome da to bude metal glazba, nego je jednostavno krenulo prema onome tko sam ja i što mi se sviđa,’ objasnila je certificirana instruktorica Kimee Massie.

Teško se priviknuti na pomisao da gledate blijede, tetovirane, dugokose ljude obučene u crno kako ozbiljno prakticiraju jogu, pa u nastavku pogledajte video koji će vam pokazati kako zapravo izgleda Black metal joga.

Foto: Pitchfork