9 razloga zbog kojih vas joga čini boljim ljubavnicima

Updated

Opće je poznato da ‘joga’ znači sjedinjenje, jedinstvo, blaženstvo.  Jedan od načina na koji je Patanjali, koji se smatra osnivačem klasične joge, opisao jogu je kao dvojnost.

Često odabiremo regularne vježbe joge kao put prema zenu, prema ojačanju fizičkih mišića i uma, kako bi stekli fleksibilnost duha , tijela itd…

Postoji mnogo razloga kako joga moža koristiti vašem svakodnevnom životu, a logičan slijed tomu je i da uvelike pridonosi kvaliteti seksualnog života.

Zato krenimo sa 9 razloga kako vas joga čini boljim ljubavnikom:

  1. Mula bandha

Ovdje se govori o kanalima koji direktno djeluju na protok zraka – životna energija koja nas sve povezuje na univerzalnoj razini. Mula bandha, ili korijenski lokot, koristi se za sklapanje donjih trbušnih mišića u podnožju zdjelice tokom specifičnih poza u jogi kako bi proizveli krajnju snagu. Kada radite na tim mišićima, izazivate si intenzivnije orgazme, pa čak i za vašeg partnera kada njegovo/njezino tijelo pritišćete tim mišićima.

  1. Ujedinjenje kroz dah

Joga vas uči da cijenite moć svjesnog disanja. Često na satovima joge, učenici i učitelj stvaraju jedinstvo u disanju, udišu i izdišu kako bi stvorili zajednički ritam. Na taj  se način uspostavlja skladan osjećaj povezanosti. Iskoristite ovu metodu kako bi svoje disanje povezali sa partnerovim,  te kako bi osjetili blaženstvo sinkronizacije.

  1. Savitljivost

Postoji nešto nevjerojatno seksi u ljudima koji su okretni i savitljivi. Redovito vježbanje joge pomoći će vam da postignete tjelesnu fleksibilnost – bilo da se prepustite spontanosti na stražnjem sjedalu auta, ili želite isprobati novu seks pozu kod kuće.

9 razloga zbog kojih vas joga čini boljim ljubavnicima

  1. Potpuna povezanost

Riječ ‘joga’ dolazi od slobodnog prijevoda Sanskritskog termina koji znači sjediniti, a to je upravo ono što se događa tokom seksa. Ako možete povezati svoj um, tijelo i duh prakticiranjem joge, onda to svakako možete i na drugim područjima svojeg života. Zašto onda ne biste prakticiralitaj snažan osjećaj povezanosti u krevetu sa svojim partnerom?

  1. Strpljenje

U jogi ne postoji žurba.  Zapravo, mnogi je koriste upravo kako bi se oporavili od užurbanog tempa života. Od odvajanja vremena za zagrijavanje, do upuštanja u savasana – jogu, u baš svakoj fazi to je prava poslastica za čovjeka. Primijenite ovaj pažljiv, strpljiv tempo u spavaću sobu.

Predigri često ne pridajemo puno pažnje, no ona je nevjerojatno učinkovita za vašu svijest o osjećajima, povezanost sa partnerom te, na koncu ,uzajamno zadovoljstvo. Budite strpljivi kod međusobnog istraživanja tijela. Seks, kao i jogu, možete svaki puta pretvoriti u nevjerojatno putovanje.

  1. Pozitivan stav

Stres i anksioznost su posljedica negativnog razmišljanja. Ta negativnost može uzrokovati da se fizički i psihički izoliramo od drugih. Vježbanje joge nam uvelike koristi u pronalasku mentalne ravnoteže. Osjećaj uznemirenosti nas odvlači od zdravog seksualnog života , zato je važno raditi na mentalnoj snazi kako bi dopustili da nas pozitivnost spaja sa partnerom. Na taj način povećavamo nagon za seksualnom aktivnošću.

  1. Tjelesna osvještenost

Nemoguće je znati što trebamo ako dovoljno ne poznajemo svoje tijelo.  To stvara poteškoću i kod samog seksualnog zadovoljavanja, pogotovo partneru. U jogi postoji mnogo varijacija za svačije potrebe i one pomažu u stvaranju svijesti o osobnoj snazi, slabosti, i što je najvažnije, o tome što pojedincu stvara osjećaj ugode, a što neugode.

Morate obratiti pozornost na svoje potrebe, ne osjećati strah od izjašnjavanja sebe, isprobavanja novih stvari ili odbijanja onog što vas ne privlači. Što više učite o svojem tijelu, to ćete više osvjestiti svoje emocije.

  1. Istraživanje

Cijelo vrijeme tokom prakticiranja joge mi smo u nekom pokretu. Ako se nalazimo na satu joge učitelj će nas podsjetiti da izoštrimo svoje trenutne osjećaje.

Vrlo je lako upasti u rutinu sa partnerom, i to upravo zbog nesvjesno naučenih fizičkih radnji. Koristite te male ‘joga podsjetnike’ kako biste se ponovno povezali sa svojim i partnerovim tijelom. Uskladite osjećaje sa pokretima. Tu energiju prenesite u spavaću sobu. Otpustite strah i upustite se u istraživanje nepoznatog.

  1. Biti u trenutku

Učitelji joge nas često moraju vraćati u sadašnji trenutak. Praksa nas potiče da budemo prisutni u sadašnjosti, odpustimo vanjski svijet, ometanja i sve ono što nam ne koristi u trenutnom prostoru. Ovakav fokus vam može pomoći kada ste nasamo sa partnerom. Prepustite se iskrenoj bliskosti, istražujte podražaje kontakta koža-na-kožu bez da vam misli odlutaju.

 

Za sve jogije, biti fizički savitljiv, strpljiv, povezan i kreativan vas navodi na više zabave u spavaćoj sobi, na spiritualan i senzualan način. Pa što onda čekate? Uvjerite se kako nove poze koje ste naučili na satovima joge mogu učiniti čuda u vašem seksualnom životu, te kako kroz disanje vi i partner možete osjetiti ljubav i svijetlost na jedan potpuno novi način.

Izvor: yogiapproved.com
Foto: pixabay.com
Pripremila: Monika Hranj