Ideje za brze obroke u novoj kuharici ‘Namazi i umaci’

Updated

Želite nešto zdravo, a fino, hranjivo i brzo? Želite nešto egzotično? Želite promijeniti rutinu i dodati na svoj tanjur nešto pikantno i novo? Želite ponijeti obrok sa sobom na posao, van? Trebate brzi obrok za iznenadno društvo? Za sve to, imamo odgovor: ‘Namazi i umaci’. Autorica Maja Kefeček obožava ne samo kuhati nego i putovati, otkrivati nove namirnice i okuse, a trenutna strast su joj upravo slasni namazi i sočni umaci. Od onih popularnih i poznatih: tapenada, humus, tofuneza… do bliskoistočnih, orijentalnih i specijaliteta s američkog kontinenta, uz brojne varijante i prijedloge za posluživanje – sigurno ćete pronaći namaz ili umak po svom ukusu, a sjajne fotografije Maje Danice Pečanić olakšat će vam izbor.

Namazi i umaci

Nakon što nam je u svoje prve dvije kuharice (‘Kruh i peciva’ i ‘Slano i slatko od brašna’) ponudila raznovrsne ukusne veganske recepte za slane i slatke delicije od brašna, Maja Kefeček sada nudi zbirku recepata za kojom ćete često posegnuti, bilo da želite osvježiti svoj uobičajeni sendvič, gricnuti nešto na kruhu, ponuditi prijateljima originalan umak uz krekere ili tortilje, poslužiti tjesteninu na nov način ili obogatiti svoj desert… mogućnosti su nebrojene, trebate samo odabrati recept: od leće, tofua, graha, patlidžana, tajlandski, marokanski, meksički, slani ili slatki.

Foto: Maja Danica Pečanić

U Majinoj novoj kuharici nalazi se odličan recept za Pico de gallo!

Sastojci:

Pomiješajte sve sastojke i ako je potrebno dodatno začinite soli i paprom. Neka odstoji u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja.

Prijedlog za posluživanje: kao umak za tortilla čips, uz umak od avokada ili uz nachos; možete poslužiti i uz glavno jelo kao malu salatu u ljetnim mjesecima.

 

Foto: Maja Danica Pečanić