7 stvari koje trebate učiniti večeras za bolje sutra

Updated

Svi smo upoznati s osjećajem buđenja uz glasni alaram kada želimo samo ugasiti alarm, pokriti se i nastaviti spavati. Nažalost, život nam često ne pruža prilike da to i učinimo, stoga bismo trebali poduzeti određene aktivnosti kako bi nam svaki dan bio što bolji.

Mnogi od nas imaju vrlo pretrpana jutra, sa dugom listom obaveza što nam često ostavlja malo vremena da ih ispunimo. Ali, možete si učiniti uslugu sa ovih 7 aktivnosti svake večeri, prije odlaska u krevet, kako biste bili spremni ujutro. Kao što svi znamo, kada nam jutro započne dobro, onda postoji tendencija i da cijeli dan tako prođe.

7 STVARI KOJE TREBA UČINITI VEČERAS ZA BOLJE SUTRA

Brzinsko pospremanje kuće

Tijekom dana se događa život i dom zna biti vrlo neuredan. Stoga, mogli biste prije odlaska u krevet obaviti brzinsko pospremanje. Pritom ne mislimo na generalno čišćenje nego na pospremanje stvari na svoje mjesto. Također, ne morate sve učiniti sami. Neka vaša djeca steknu rutinu prije odlaska u krevet da pospreme stvari na svoje mjesto u kući i svojoj sobi.

Počistite kuhinju i uključite perilicu za posuđe ukoliko ju imate

Kuhinja je srce svakog doma, stoga ukoliko je počistite svake večeri, jutro će vam teći puno lakše, a tako i cijeli dan. Operite svo prljavo posuđe, bilo ručno ili uz pomoć perilice za posuđe. To će vam omogućiti da ujutro imate čisto posuđe za korištenje tijekom dana.

Napravite realnu listu obaveza za sutra

Dan će vam teći glađe ukoliko imate plan, a najbolje je planirati večer prije. Isplanirajte svoje obaveze i zapišite ih kako ne biste nešto zaboravili. Možete zapisivati na listu papira ili koristiti posebne planere koji vam mogu olakšati.

Odaberite odjeću za sutra

Svaki dan ćete se osjećati dobro ukoliko ste odjeveni u nešto udobno. Ono što odaberete ne mora biti pretjerano elegantno, ali bi vam trebalo olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti, te omogućiti da se osjećate ugodno u odjeći dok radite.

U jutarnjoj zbrci, može biti teško odlučiti što odjenuti, pa je najbolje pripremiti odjeću večer prije, nakon što djecu spremite na spavanje.

Pripremite stvari za doručak

Zasigurno ste čuli za izreku da je doručak najvažniji obrok u danu, što je istina. Morate imati dovoljno vremena kako bi za sebe i svoju obitelj pripremili zdrav i hranjivi obrok, no s obzirom da stvari znaju biti kaotične ujutro postoji tendencija da se doručak preskače.

pripremite stvari za doručak

Priprema za doručak ne mora biti nimalo komplicirana, može biti i dio rutine pospremanja kuhinje.  Pripremite zdjelice za doručak sa žitaricama, namjestite aparat za kavu kako bi vas jutarnja kavu brže razbudila. Još bolje ako bi ovakva priprema pomogla da si djeca samostalno serviraju doručak, dok se vi fokusirate na druge stvari.

Pripremite sve što će vam trebati ujutro pri izlasku iz kuće

Nema ništa gore kada se nalazite u žurbi na kućnim vratima s djecom koju još morate odvesti u šklolu, kada netko od njih shvati da je zaboravilo zadaću u kući.

Neka vam jutra budu manje stresna ukoliko pripremite sve stvari koje će trebati vama ili djeci večer prije. To se odnosi na ruksake za školu, opremu za tjelesni, rukavice i šalove tijekom zime, te pakete s ručkom koji možete držite u hladnjaku.

Legnite u krevet ranije kako biste se dobro naspavali

I konačno, ništa vam neće omogućiti dan pun entuzijazma i pozitivnog stava kao dobra odmorenost. Kako biste ispunili svoje dnevne obaveze, morate si i ostaviti dovoljno vremena za kvalitetni san.

Ako činite redovno ovih 7 stvari svake večeri prije odlaska u krevet, zasigurno će vam jutra bit manje stresna i imat ćete bolji dan u cjelini.

Izvor: ebay.com

Foto: pixabay.com