4 vrste meditacije koje će brzo poboljšati vaše zdravlje i duhovni mir

Updated

Redovna meditacija sa sobom donosi mnoge prednosti, kao što je povećana gustoća mozga, poboljšanje veze između neurona, smanjenje simptoma ankcioznosti i depresije, čišće i jasnije misli te povećanje endorfina koji utječu na raspoloženje. Također, što je iznenađujuće za mnoge, utječe i na fizičke simptome poput vitalnosti, smanjenje rizika za oboljenje od kroničnih bolesti i poboljšanje ukupne kvalitete života. Slično kao i kod fizičkih vježbi, postoje različite vrste meditacije koje možete isprobati i pronaći stil koji vama odgovara.

meditacija

Zen Metoda

Ova metoda se najčešće prakticira i to na način da sjednete u udoban položaj prekriženih nogu i fokusirate se na neki objekt i usredotočite na tehnike disanja. Cilj Zena je da se odvojite od svog ega i svih negativnih misli.

Mindfulness metoda

Ova tehnika meditacije temelji se na usredotočenosti na trenutnu situaciju u kojoj se nalazite i fokusiranju na sadašnjem trenutku, eliminirajući ankcioznost i sve ono što može opteretiti um.

Qi Gong metoda

Qi Gong metoda se prakticira stojećki i koristi punu koncentraciju na disanje, osnovne pokrete rukama i vježbi koje smiruju um.

Mantra metoda

Ova metoda temelji se na oralnom ponavljanju zvuka, rečenice ili riječi koje za osobu imaju neko posebno značenje. Mantra se recitira za svaku perlu kako bi se moglo pratiti ponavljanja.

vrste meditacije

Za mnoge od nas, pronaći mirno mjesto gdje možemo zatvoriti oči, prakticirati neke vježbe disanja ili ponavljati mantru u glavi, je idealno mjesto za početak. Nakon što počnete prakticirati meditaciju, vjerojatno ćete primijetiti značajna poboljšanja u svojem zdravlju, energiji i mentalnoj / emocionalnoj ravnoteži. Ukoliko ste potpuni početnik preporučamo vam VIDEO: Vođena meditacija za potpune početnike koju vodi Srđan Roje.

Izvor: Waking Times