4 savjeta za vježbanje joge na otvorenom

Updated

Što može biti bolje od vremena provedenog vježbajući jogu na otvorenom? Zamislite kako udišete svjež zrak, osjećate sunčevu toplinu na svojoj koži i upijate ljepotu vanjskog prostora. Teško da postoji idealnija atmosfera i upravo vam zato donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih će vam vježbanje joge na otvorenom postati nezaobilazna praksa.

Osluškujte zvukove prirode

Iako možda ne možete zamisliti vježbanje joge bez zvukova opuštajuće glazbe u pozadini, napravite iznimku za vježbanje na otvorenom. Toliko je zvukova koje možete osluškivati: pjevanje ptica, šum lišća ili morske valove. Imat ćete više koristi od vježbe ako se stopite sa zvukovima prirode koji vas okružuju.

Pomno odaberite vrijeme vježbanja

Ayurveda preporučuje da se ljeti s vježbanjem započne u ranim jutarnjim satima jer tada sunce još uvijek ne ‘prži’, a priroda koja se budi pružit će vam dodatan nalet energije. Također, nemojte vježbati u podne kad je vani jako vruće jer biste lako mogli pocrveniti ili preplanuti u obliku omiljene odjeće u kojoj vježbate jogu.

4 savjeta za vježbanje joge na otvorenom

Ponesite deku ili ručnik za jogu

Prostirke za jogu nisu uvijek najbolja opcija za vježbanje na otvorenom jer se često preklapaju i skupljaju na neravnim površinama. Radije ponesite deku ili ručnik za jogu koji se vrlo lako peru. U slučaju da se ipak odlučite za prostirku, dobro se informirajte o tome kako ju je održavati čistom. Mi imamo par savjeta kako pravilno očistiti prostirku.

Usavršite poze za održavanje ravnoteže

I najmanje neravna površina će uključiti i osnažiti sekundarne mišiće u vašim stopalima, nogama i kralježnici. Nakon što ste izvježbali održavanje asana vani, moći ćete ih puno lakše izvoditi u zatvorenom prostoru. Iskoristite priliku i svoju Vriksasanu (stablo poza) i Garudasanu (orao poza) podignite na višu razinu.

Kako biste u potpunosti iskoristili ljetne dane pronađite ugodno mjesto za vježbanje joge na otvorenom, ne zaboravite ponijeti deku, vodu i kremu za sunčanje i uživajte u savršenim trenucima stapanja s prirodom!

S početkom ljepših dana, počinju brojni besplatni joga satovi na otvorenom. Iskoristite ovu priliku i vježbajte na nekom od predloženih mjesta:

Izvor: yoga.com
Foto: Pixabay