10 vrsta hrane pomoću koje ćete izgledati mlađe

Updated

Vaša prehrana izravno utječe na vaš svakodnevni izgled te ima značajnu ulogu u tome kako ćete stariti. Spremite se za proljepšavanje ukoliko konzumirate navedenu hranu. Donosimo 10 vrsta hrane od koje ćete izgledati mlađe!

1. Zobena kaša

Neprocesuirane verzije ove namirnice omiljene za doručak sadrže amniokiseline i vitamin E, koji njeguju vašu kožu, smanjuju oštećenja od sunca i slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože.

zobena kaša hrana joga

2. Kava

Kofein pomaže sužavanju i stimulaciji krvnih žila što koži daje ujednačeni izgled. Stoga, uzmite nekoliko gutljaja ukoliko želite izgledati što bolje.

3. Grejp

Vitamin C iz ovog citrusnog voća pospješuje stvaranje kolagena koji prevenira gubitak elastičnosti  kože.

4. Krastavac

Krastavac je poznat po svojim anti-age svojstvima. Kora ove super-hrane je bogata silicijem koji ubrzava oporavak oštećenih mišića i proizvodnju kolagena u stanicama kako bi koža ostala sjajna i zdrava.

5. Avokado

Avokado je prepun vitamina E i esencijalnih masnih kiselina koji daju potrebnu vlažnost suhoj koži koja stari. Također, sadrži antioksidans glutation koji smanjuje oštećenje stanica.

10 vrsta hrane pomoću kojih ćete izgledati mlađe

6. Paprika

Paprika babura, posebno crvene, žute i narančaste vrste paprika su pune antioksidansa koji može ojačati vaš imunitet i pomoći vašoj koži u borbi sa oštećenjima uzorkovanim sunčevim zrakama.

7. Bobičasto voće

Svo bobičasto voće je puno zdravstvenih koristi, ali važno pravilo glasi: što je tamnije bobičasto voće, to je veća razina antioksidansa. Bobičasto voće je puno vitamina C koji je ključan za zdravu i  mladenačku kožu.

8. Brokula

Ako neka namirnica zaslužuje naziv super-hrane, to je moćna brokula. Brokula je krcata fitonutrijentima koji smanjuju upalne procese, što vam može pomoći da izgledate mlađe.

zdrava hrana

9. Orasi

Orasi su prebogati vitaminom A i omega 3 masnim kiselinama, vitalnim nutrijentima za kožu koji održavaju vlagu u unutarnjim slojevima kože, što znači da sprječva i stvaranje bora.

10. Batat

Ne samo da batat, slatki krumpir, sadrži visoke razine anti-age antioksidansa, nego je i pun vitamina A, C i E, što pospješuje zdrav i sjajan izgled kose.
Izvor: curejoy.com